Korvapuusti

Korvapuusti

No niin, on kakkuaikaa!!! Tässä tulee korvapuustin resepti (suoraan Suomen hiivan kotisivulta). Jos haluat tietää miten korvapuustia "rakennetaan" (parempi sana ei tullut mieleeni), voit katsoa tätä nättiä piirrosta (kiitos Eira Hannelelle).

Unelmapullan resepti

Taikina:

 • 5 dl maitoa tai vettä
 • 1 pala Tuorehiivaa tai 2 pussia kuivahiiva
 • 1 muna
 • 1 rkl kardemummaa
 • 2 tl suolaa
 • 1½ dl sokeria
 • 15-16 dl (noin 1,2 kg) puolikarkeita vehnäjauhoja
 • 150 g sulatettua margariinia tai voita

Täyte:

 • 100 g pehmeää voita
 • 1 dl sokeria
 • 2 tl vanil. sokeria

Voiteluun: kananmuna.

Korvapuusti

Sekoita tuorehiiva kädenlämpöiseen, noin 37 asteiseen taikinanesteeseen. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Lisää muna ja mausteet ja 7 dl jauhoja. Vatkaa seosta. Lisää vähitellen loput jauhoista ja alusta taikinaa käsin kimmoisaksi. Lopuksi taikinaan lisätään huoneenlämpöinen rasva. Jatka vaivausta, kunnes taikina on sileä ja kimmoisa sekä irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Peitä taikinakulho leivinliinalla ja nosta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan nousemaan. Nostata taikinaa ainakin 20 minuuttia. Sekoita odottaessa täyte.

Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa se sileäksi. Jaa taikina kahteen osaan, kauli palaset levyiksi ja levitä täyte taikinalevyn päälle. Pyöritä taikina rullalle. Leikkaa saksilla vinottain melkein pohjaan asti noin 1 cm levyisiä viipaleita, joita taitat vuorotellen sivuille ja keskelle (katso kuva). Pulla muodostuu kolmesta viipaleesta. Nosta korvapuustit leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja peitä leivinliinalla.

Nostata pullia lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes ne ovat pulleita, sileäpintaisia ja kooltaan lähes kaksinkertaisia. Voitele nostatetut pullat kananmunalla. Paista korvapuustit uunin keskiosassa 200 asteessa 15-20 minuuttia.